Teste de Integritate

Pot ele să dezvăluie trecutul? Nu. Sunt ele precise? Nu chiar. Atunci, de ce sunt folosite?

Sunt ele precise? Nu.

Conform unui studiu amplu realizat de către Congresul Statelor Unite, testele de integritate s-au dovedit a avea o rată de acuratețe între 37 și 59%, apărând, astfel, erori prin descalificarea candidaților onești. Prin contrast, EyeDetect are o rată ridicată a acurateții (85%). (Sursa: “Utilizarea testelor de integritate în procesul de recrutare a forței de muncă,” Biroul pentru Evaluarea Tehnologiei al Congresului Statelor Unite.)

Din cauza ratelor scăzute de acuratețe, testele de integritate resping frecvent candidați buni. Drept urmare, companiile trebuie să intervieveze mai multe persoane pentru a găsi un număr suficient de candidați buni (ceea ce duce și la creșterea costurilor de recrutare).

Trecut vs. Viitor

Există mai multe companii care folosesc teste de integritate și de personalitate pentru a evalua candidații pentru un loc de muncă. Cunoscute sub numele de teste psihometrice, aceste teste sunt concepute pentru a putea face o predicție cu privire la comportamentul viitor al persoanei evaluate. Spre deosebire de testele de integritate, EyeDetect va indica atât comportamentul trecut cât și cel prezent.

Care metodă dă rezultate mai bune? Unii spun că trecutul este cel mai bun predictor al comportamentului viitor.

Ieftin și rapid

Testele de integritate sunt utilizate în mod obișnuit, deoarece acestea sunt relativ rapide și puțin costisitoare. De obicei, aplicarea lor durează aproximativ 30 de minute cu un cost reprezentând o fracțiune din costul unui test poligraf. Un test EyeDetect durează între 35 și 40 de minute. Costul este puțin mai mare decât al unui test de integritate. Dar, EyeDetect este mult mai precis și va permite companiilor să evalueze mai puține persoane pentru a găsi un număr suficient de candidați.


În timpul unui test de integritate, persoana chestionată poate alege să răspundă într-un fel care s-o pună într-o lumină pozitivă, în detrimentul adevărului. Cu alte cuvinte, aceasta ar putea să influențeze percepția celorlalți sau poate falsifica răspunsul.


Ce este EyeDetect?

EyeDetect este următoarea generație de detector de minciuni și cel mai bun test de integritate. În principal, este utilizat pentru selecția candidaților pentru un post în cadrul companiilor de stat. Acesta poate fi, de asemenea, foarte eficient în efectuarea investigațiilor. EyeDetect a fost creat pentru a proteja companiile de corupție și fraudă.

Corupția este o problemă de multe miliarde de dolari la nivel mondial. Companiile și agențiile guvernamentale sunt afectate atunci când angajații sunt implicați fapte de furt, mită, consum de droguri, furturi de informații din companie precum și în alte acte infracționale.