“Obstacolele succesive” optimizează angajarea!


Într-un proces tipic de angajare al unei companii, pot exista mai mulți pași prin care candidații trebuie să treacă. Aceștia includ:

1) analiză CV
2) interviu inițial31
3) teste de agilitate fizică
4) evaluare psihologică
5) test scris
6) verificarea antecedentelor penale
7) verificare recomandări
8) evaluarea credibilității (detector de minciuni)
9) investigații medicale

Candidatul trebuie să parcurgă cu succes fiecare fază pentru a continua procesul de selecție. În cele mai multe procese de angajare, când candidatul nu trece unul dintre teste, persoana respectivă este descalificată.

Companiile ar trebui să înceapă cu cel mai ieftin obstacol și abia apoi să adauge obstacole suplimentare ce sunt tot mai scumpe – în funcție de cât de mult avansează candidatul în procesul de recrutare.  Fiecare pas va filtra tot mai mulți candidați cu cheltuieli inițiale minime și astfel, mai puțini bani vor fi cheltuiți în procesul de recrutare.

Atunci când se analizează costul fiecărui obstacol, aplicarea unui test EyeDetect nu ar fi doar unul dintre cele mai ieftine obstacole ci un filtru foarte bun pentru excluderea candidaților cu comportamente improprii politicii companiei, astfel încât compania va putea aloca mai mult timp candidaților valoroși și onești în relația cu foștii angajatori.  În plus, EyeDetect nu poate fi acuzat de discriminare pe criterii de vârstă, sex, rasă, religie etc.

EyeDetect diminuează riscurile și economisește timp și bani.


Iată cum puteți utiliza EyeDetect + poligraful pentru a identifica cu un procent de 99% candidații de încredere din grupul dvs. de aplicanți!

Ratele de acuratețe pentru EyeDetect și poligraf (Source: APA Meta-Analytic review, Table 2, 2012.)
EyeDetect: 0.88 (True Neg.) / 0.83 (True Pos.) — Polygraph: 0.72 (True Neg.) / 0.81 (True Pos.)

Primul obstacol – EyeDetect

Să luăm un exemplu în care testăm 1000 de candidați folosind EyeDetect, unde considerăm că 20% au comportamente descalificatoare de vinovăţie și vor minți la test (mincinoși). Cei care vor pica testul vor fi eliminați din procesul de angajare. Dintr-un grup de 1000 de persoane și o rată de bază de 20%, sunt 800 de persoane care spun adevărul și 200 de mincinoși.

Pentru aceste teste, vom folosi ratele de acuratețe pentru EyeDetect și poligraf prezentate mai sus.

Rezultate test EyeDetect
Candidați sinceri: 704 trec testul și 96 pică testul (total 800)
Candidați mincinoși: 34 trec testul și 166 pică testul (total 200)

Încredere: Suntem 95% siguri că cei care trec testul sunt sinceri (704 persoane) – dar, de asemenea, observăm 5% (sau 34 persoane) sunt chiar mincinoși. Și suntem doar 63% siguri că cei care au picat testul (în total 262 persoane) sunt cu adevărat mincinoși; asta înseamnă 37% (sau 96 persoane) dintre cele care au picat testul erau de fapt sincere.

Rezumat: În acest exemplu, pe modelul de obstacole succesive, au fost 262 persoane care au picat testul cu EyeDetect și ar fi eliminați din procesul de angajare. În acel grup, 96 erau de fapt sinceri. Aceasta este provocarea cu orice test care nu este 100% precis. Dar, mai sunt 738 (704+34) indivizi rămași care au trecut testul.

Următorul test de administrat este poligraful. Însă, noua rata de baza pentru „inocență” pentru candidații rămași este procentajul impresionant de 95%. Unele agenții sau companii vor fi satisfăcute cu rata de încredere de 95% rezultată din test și vor închide pasul de evaluare a credibilității din procesul de angajare. Dacă este cerută o rată de încredere mai mare, se poate continua cu un al doilea test.

Al doilea obstacol – Poligraful

Acum, cei 738 de candidați „sinceri” vor fi testați cu poligraful; asta înseamnă că suntem 95% siguri de rezultat pentru „sincerii” examinați.

Rezultatele testului poligraf
Candidați sinceri: 507 trec și 99 pică (total 606, din care 98 testări inconcludente)
Candidați nesinceri: 3 trec și 28 pică (total 31, din care 3 testări inconcludente)

Încredere: Acum avem 99% încredere în rezultatul testului, că grupul care a trecut acest test este compus din candidați sinceri. În realitate, ar fi 507 candidați sinceri și 3 mincinoși în grupul care a trecut al doilea test.

Sumar: Am testat 800 de candidați sinceri și 200 de candidați mincinoși. În acest exemplu, cu o rată de bază a minciunii de 20%, am identificat 510 candidați „sinceri” din care 507 sunt sigur sinceri.

Acesta este un impresionant 99% încredere în rezultatul testării!

Contact

11 + 11 =