Detectarea Minciunii cu Precizie
Ochii nu mint.

EyeDetect poate detecta minciunile prin analiza comportamentului ochilor. Echipa formată din oamenii știință care au creat poligraful computerizat a dezvoltat și EyeDetect. Acestă echipă cuprinde cei mai importanți experți, în tehnicile poligraf, din lume.

De aproape un secol, poligraful a fost unica soluție viabilă în detectarea minciunii, însă după 10 ani de cercetare, echipa noastră de oameni de știință a dezvoltat o soluție diferită, dar la fel de eficientă, care poate fi folosită împreună cu testul poligraf sau ca o alternativă a poligrafului în cazuri adecvate.

Contact

6 + 13 =

Cum poate minciuna să influențeze corpul?

Minciuna generează modificări subtile ale comportamentului ochiului, fapt datorat creșterii încărcăturii cognitive. Pentru a măsura aceste schimbări, EyeDetect foloseste un scanner optic de înaltă precizie precum și algoritmi specializați pentru a genera un scor al credibilității. Poligraful măsoară răspunsurile emoționale la întrebări; EyeDetect evaluează schimbări ale încărcăturii cognitive asociate cu minciuna.

Din punct de vedere cognitiv, este mai solicitant să minți decât să spui adevărul. În primul rând, a gândi pentru a soune o minciună presupune planificare, comparație, și răspunsuri date incorect într-un mod intenționat.

Extra vigilența determinată de spunerea unei minciuni generează o creștere a activității cognitive, care se reflectă în numărul crescut de erori în răspunsurile la întrebările administrate, timpul de răspuns crescut, precum și o creștere a timpului general de citire și re-lectură.

În al doilea rând, minciuna necesită prudență și strategie. Astfel, sunt afectați atât indicii generali privind dificultatea procesării (ca de exemplu: timpul de răspuns la întrebare, diametrul pupilei și numărul de fixații în timpul citirii), cât și dificultatea de procesare inițială și intarziată în timpul primei etape și în timpul citirii întrebărilor.

Cele două tehnologii pot oferi surse parțial independente de informații de diagnostic al adevărului și pot fi folosite în combinație pentru a oferi un avantaj mai mare în anumite situații.

Cum funcționează EyeDetect?

Persoana care este testată stă pe un scaun în fața unui calculator și își așează bărbia pe un suport pentru a-și fixa capul. După ce este calibrat scanerul optic, persoana răspunde la o serie de întrebări cu Adevărat/Fals.

Atât răspunsurile date, cât și modificările pupilare și mișcările ochilor sunt măsurate și salvate într-o bază de date sigură și criptată.

După terminarea testului, datele sunt urcate într-un server cloud sigur unde sunt analizate și este generat un raport detaliat. În esență, conform unei ecuații de regresie logistică, EyeDetect calculează probabilitatea de a spune adevărul.

Doar o persoană autorizată poate accesa acest raport printr-un browser Web sau printr-un dispozitiv mobil, și poate vedea testele individuale și Scorul de Credibilitate Converus. Acest scor reprezintă probabilitatea ca persoana testată să spună adevărul.


 

1. Întrebări cu răspuns A/F

Subiectul răspunde cu A și F (adevărat sau fals) la întrebările ce apar pe monitorul unui computer în timp ce scaner-ul optic fotografiază modificări ale ochilor (diametrul pupilei, frecvența clipirii, direcția privirii etc.).

2. Colectarea datelor

În timpul testului, răspunsurile persoanei precum și datele capturate de scaner-ul optic, sunt criptate și stocate într-o bază de date sigură.

3. Obținerea rezultatelor

Datele sunt trimise într-un server cloud securizat, unde sunt interpretate cu un algoritm propriu. În baza acestui interpretări, se generează un raport cu răspunsurile persoanei testate și se determinăr Scorul de Credibilitate Converus (ambele sunt accesibile, de pe orice browser Web, doar persoanelor autorizate).